Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
  Οι καταγγελίες Γ. Γεωργίου για το Τμήμα Ναυτιλίας «δείχνουν» επιθεωρητή πλοίων ως εγκέφαλο κυκλώματος διαφθοράς με καθηγήτες του ΤΕΠΑΚ    
 
2015-03-09

- Σε ρόλο-κλειδί και μεσάζοντα επιθεωρητής πλοίων του Τμήματος Ναυτιλίας στο Υπουργείο Συγκοινωνιών
- Ο Γ. Γεωργίου "τίναξε στον αέρα" την κυβερνητική υπηρεσία, ενώ εμπλέκονται και άλλοι υψηλόβαθμοι λειτουργοί
- Εμπλέκονται και καθηγητές του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού του Πανεπιστημίου Κύπρου
- Διακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και βάσεις στο εξωτερικό με τραπεζικούς λογαριασμούς
- Τα στοιχεία παραδόθηκαν απευθείας στον Γενικό Ελεγκτή από τον ίδιο τον κ. Γεωργίου
- Όλο το ιστορικό της διαπλοκής της υπηρεσίας με off shore και πανεπιστήμια

Με γνώμονα ότι η έρευνα του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γιώργου Γεωργίου περιεστράφη γύρω από την αποστολή συγκεκριμένων e-mails σήμερα ανοίγει και ο χορός των αποκαλύψεων όσον αφορά τα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων.

Μάλιστα, φαίνεται να κατονομάζεται ο εγκέφαλος-συντονιστής του δικτύου, με ένα τρίγωνο διαφθοράς μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και δη υψηλόβαθμων λειτουργών του, οι οποίοι εκ παραλλήλου εμπλέκονται ή και είναι ιδιοκτήτες εξωχώριων (off shore), αλλά και εγχώριων εταιρειών, με τις εταιρείες αυτές, καθώς και με καθηγητές του ΤΕΠΑΚ, αλλά και συναδέλφους τους στο Κέντρο Ωκεανολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου έκανε λόγο για ένα κύκλωμα που ουσιαστικά προέβαινε σε "αυτοπροσφοροδότηση" σε στημένους διαγωνισμούς που διενεργούντο...για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή όπως λέει και ο λαός "Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει".

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα του 'ΠΟΛΙΤΗ', ως φερόμενος εγκέφαλος αναφέρεται ένας επιθεωρητής πλοίων στο τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας (ΤΕΝ), ονόματι Ευστράτιος Γεωργούδης.

Τα δικά του e-mails εντοπίζονται να πηγαίνουν και να επιστρέφουν σε εργαζόμενες συγκεκριμένων εταιρειών που εν τέλει ως "δια μαγείας" κέρδισαν στους διαγωνισμούς του ΤΕΝ, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που έγιναν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Γ. Γεωργίου.

Χρονικά η αποστολή των e-mails που ελέγχονται προς το παρόν αφορά την περίοδο, μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015, με τον κ. Γεωργίου να κάνει λόγο για ποσό σχετιζόμενο με τους διαγωνισμούς που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου αναφέρει ότι θα πρέπει ο έλεγχος να επεκταθεί χρονικά μέχρι και 2-3 χρόνια πίσω.

Ο «Π» αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στο e-mail του κ. Γεωργούδη μέσω του οποίου φέρεται να κατευθύνει αριθμό προσώπων, όπου εντοπίζεται ύπαρξη σχέσης εργοδότη-εργαζομένου, για το πώς θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές στο ΤΕΝ, ενώ παράλληλα, τους αναφέρει ότι θα τους παράσχει ευαίσθητες πληροφορίες προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Γεωργούδης επιβέβαιωσε μεν ότι η διεύθυνση e.georgoudis@gmail.com είναι δική του, ωστόσο προβαίνει σε διάψευση ότι έχουν αποσταλεί από αυτήν την διεύθυνση μηνύματα που σχετίζονται με διαγωνισμούς και διαδικασίες του Δημοσίου.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλάμε για μια υπόθεση του τύπου "Γιάννης κερνάει...Γιάννης πίνει", καθώς ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες τόσο υπεράκτιων, όσο και εγχώριων εταιρειών, οι οποίες και εμπλέκονται σε διαγωνισμούς που σχετίζονται με την υπηρεσία που υπηρετούν ως υψηλόβαθμα στελέχη και σε υποθέσεις που σχετίζονται και με πανεπιστήμια...

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι σε διαγωνισμούς που είχαν βάθος χρόνου 2-3 μήνες, παρέμεναν "κλειστοί" και συχνά η προσφορά διδόταν ακόμα και εντός της ημέρας. Η σύνδεση των ατόμων με τις εταιρείες που κέρδιζαν στους διαγωνισμούς και την αντίστοιχη υπηρεσία που τους προκήρυσε είναι το μέγα σκάνδαλο και το ζουμί της υπόθεσης, εξ' ου και μιλούμε για περίπτωση "Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει".

Είναι ξεκάθαρο ότι λόγος γίνεται για φαινόμενα αυτοπροσφοροδότησης των εμπλεκόμενων εταιρειών με την εν λόγω υπηρεσία, ενώ μόνο για τους τελευταίους μερικούς μήνες λόγος γίνεται για ποσά που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, παρά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης σήμερα ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι δεν υφίσταται ο κίνδυνος συγκάλυψης ή καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, καθώς έχει ληφθεί σχετική μέριμνα για αυτό και υπάρχουν τουλάχιστον 2 usb και 2 cd με το υλικό αυτό.

Επίσης, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε και σε στοιχεία συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών που "δένουν" καλύτερα την υπόθεση αυτή ώστε να καταστεί ευκολότερη η δίωξη των εμπλεκομένων.

 
     
   
  ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
   
     
   
       
  ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ