Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
  14/2/2021 -    
 
2021-02-14

Στα δσκολα μετρον οι πρξεις.

*Το Εθνικ μας θμα διρχεται την πιο κρσιμη καμπ της πορεας του και η πολιτικ βοληση του Προδρου Αναστασιδη εναι δεδομνη στε να επαναρχσει νας δημιουργικς διλογος για επλυση του Κυπριακο.

*Αν αποτχει και η τελευταα αυτ προσπθεια για λση του Κυπριακο το κρτος πρπει να προχωρσει σε ριζοσπαστικ μτρα στριξης των προσφγων.

Η δικαωση των προσφγων θα επλθει μνο με την λση του Εθνικο μας θματος με βση τις αρχς του OHE και της EE επισημανει σε συνντευξη του στην Αλθεια ο αντιπρεδρος του ΔΗΣΥ και βουλευτς Αμμοχστου Γιργος Γεωργου. Εν σημεωσε ο κ Γεωργου αποτχει και αυτ η τελευταα προσπθεια στο Κυπριακ ττε το κρτος θα πρπει να προχωρσει σε ριζοσπαστικ μεταρρθμιση του Νμου για την διαχεριση των Τ/Κ περιουσιν του Κεντρικο Φορα Ιστιμης Κατανομς Βαρν και την υλοποηση της υπεσχημνης απδοσης στους πρσφυγες της απλειας χρσης των κατεχμενων περιουσιν τους.

-Γιατ χετε αποφασσει να μην επαναδιεκδικσετε βουλευτικ δρα στις εκλογς της 30ς Μαου 2021;

-Αποφσισα να μην επαναδιεκδικσω βουλευτικ δρα γιατ πιστεω τι εκπλρωσα με πολιτικ συνπεια υπευθυντητα και σοβαρτητα το λειτοργημα μου εκπροσωπντας ως Βουλευτς του ΔΗΣΥ την εκλογικ περιφρεια Αμμοχστου.  Με την ευκαιρα αυτ ευχαριστ απ καρδις τα μλη οπαδος και φλους της παρταξης που απ το 2001 ανανωναν την εμπιστοσνη τους στο πρσωπο μου.

-Στην επαρχα Αμμοχστου διεκδικε βουλευτικ δρα ο γιος σας Νκος Γεωργου επαρχιακς γραμματας του ΔΗΣΥ. Ποιο εναι το σχλι σας;

-Θεωρ τι το εκλογικ σμα θα τον κρνει για την προσωπικτητ του. Γι αυτ που εναι για σα προτενει και σα εκφρζει. Απ εκε και πρα ο Νκος εναι γαλουχημνος σε μια πολιτικοποιημνη οικογνεια με αρχς και αξες. Απ πολ νωρς διαμρφωσε τη δικ του διακριτ προσωπικτητα και εχε πντοτε την ελευθερα να εκφρζει τις δικς του θσεις απψεις και προσεγγσεις για τα πολιτικ πργματα. Ο διος θλει να εναι στην πρτη γραμμ συμμτοχος και συνδιαμορφωτς στην κοιν προσπθεια για μια καλτερη κοινωνα και να πιο σγχρονο κρτος. Πιστεω και εγ τι διαθτει τις γνσεις και την αποφασιστικτητα να προσφρει πρτα απ λα στην Κπρο και μετ στην παρταξ μας.

-Αν σας ζητηθε να κνετε ναν πολ σντομο απολογισμ για την πολχρονη συμμετοχ σας στη Βουλ των Αντιπροσπων τι θα λγατε ;

Η πολχρονη συμμετοχ μου στη Βουλ των Αντιπροσπων και στο πολιτικ γγνεσθαι σημαδετηκε απ σημαντικ θματα και αποφσεις που λφθηκαν και που φησαν ανεξτηλη σφραγδα στην ιστορα και το νομοθετικ ργο της Βουλς. Συγκεκριμνα αναφρω

α) Την υπογραφ της Συνθκης Προσχρησης της Κπρου στην Ε. Ε. στις 16 Απριλου 2003 στην Αθνα, την ομφωνη επικρωση της Συνθκης Προσχρησης απ την Βουλ στις 14 Ιουλου 2003 και την πλρη νταξη της Κυπριακς Δημοκρατας ως πλρες Κρτος Μλος της Ε Ε την 1η Μαου  2004.

β) Το δημοψφισμα για λση του Κυπριακο το 2004

γ) Την νταξ μας στην Ευρωζνη την 1η Ιανουαρου 2008

δ) Την λανθασμνη απφαση της Βουλς στις 19 Μαρτου 2013 να απορρψει το κυβερνητικ νομοσχδιο για κορεμα καταθσεων που πρτεινε το EUROGROUP καθς και τα δο τροκαν βασανιστικ χρνια που ακολοθησαν τις συνπειες των οποων πλρωσε και εξακολουθε να πληρνει ο λας μας.

ε) Οι αποφσεις σε πολιτειακ και νομοθετικ εππεδο για το COVID-19.

στ) Τα δεκδες θματα που εξτασε και εκθσεις που συνταξε η Κοινοβουλευτικ Επιτροπ Ελγχου υπ την Προεδρα μου την περοδο 2008-2016

ζ) Το Νομοθετικ ργο που παργαγε η Κοινοβουλευτικ Επιτροπ Νομικν που χω την τιμ να προεδρεω την περοδο 2016 - 2021 που με βση στατιστικ στοιχεα της Υπηρεσας Κοινοβουλευτικν Επιτροπν ξεπρασε κθε προηγομενο εξτασης και ψφισης Νομοσχεδων στη Βουλ.

-Συνεχζετε να κατχετε την θση του αντιπρεδρου του Δημοκρατικο Συναγερμο θα συνεχσετε και στο μλλον την εμπλοκ σας στην πολιτικ;

- Η εμπλοκ μου στην πολιτικ δεν τερματζεται με την αποχρησ μου απ την Βουλ. Εμαι ιδρυτικ μλος του ΔΗΣΥ αντιπρεδρος του κμματος απ το 2013 και η αποχρηση μου απ τη Βουλ θα μου δσει την ευκαιρα να αφιερσω περισστερο χρνο στο κμμα και για ακμη μεγαλτερη προσφορ στην παρταξη.

-Οι διαδικασες για επανναρξη των συνομιλιν στο Κυπριακ μπκαν ξαν στις ργες τι αναμνετε;

- Οι ργες στις σιδηροτροχις συνθως βρσκονται σε ευθεα γραμμ και οδηγον την αμαξοστοιχα με ασφλεια στο τρμα. Σμερα δυστυχς το Εθνικ μας θμα μπκε και διρχεται την πιο κρσιμη καμπ της πορεας του αφο για τρα χρνια βρισκταν εκτροχιασμνο και τις ργες αποσυναρμολογημνες. μως στα δσκολα μετρον οι πρξεις. Η πολιτικ βοληση θληση και αποφασιστικτητα του προδρου της Δημοκρατας εναι δεδομνη για να εξευρεθε κοιν δαφος για να επαναρχσει νας δημιουργικς διλογος χωρς προποθσεις που θα οδηγσει στην οριστικ ειρνευση μσα απ την επλυση του Κυπριακο που θα βασζεται πντοτε στις αρχς των Η Ε της Ε.Ε και με καννες που να διπουν την λειτουργικτητα του Κρτους μσα στο πλασιο μιας διζωνικς δικοινοτικς ομοσπονδας. Πντοτε στοχοπροσηλωμνοι στην ανακονωση της 25ης Νοεμβρου 2019 που καθριζε τις παραμτρους που δεν εναι λλες απ την κοιν δλωση της 11ης Φεβρουαρου 2014, τις συγκλσεις που χουν επιτευχθε ττε αλλ και των ξι σημεων των παραμτρων πλαισου του Γ.Γ του OHE.

-Πρασαν 46 χρνια απ τον βαιο εκτοπισμ, οι πρσφυγες παραμνουν αδικαωτοι με αρκετος να χουν φγει απ τη ζω με τον καημ του ξεριζωμο του 1974, ποιο εναι το σχλι σας;

- Ο χρνος στην πολιτικ εναι πολτιμο αγαθ θα πρπει να τον αξιοποιες σωστ και γκαιρα. Εν αφσεις ανεκμετλλευτο τον χρνο θα φγει και θα αφσει πσω του τετελεσμνα θα προσθσει ακμη μια χρονι στο ημερολγιο του Κυπριακο. Το 75% των προσφγων του1974 φυγε απ την ζω με την πκρα και τα βσανα της προσφυγις.

Η δικαωση των προσφγων θα επλθει μνο με την λση του Εθνικο μας θματος με βση τις προαναφερθεσες αρχς. Εν και σε αυτ την τελευταα για μνα προσπθεια αποτχουν οι αναμενμενες ουσιαστικς διαπραγματεσεις ττε το Κρτος θα πρπει να προχωρσει σε ριζοσπαστικ μεταρρθμιση του Νμου για την διαχεριση των Τ/Κ περιουσιν του Κεντρικο Φορα Ιστιμης Κατανομς Βαρν και την υλοποηση της υπεσχημνης απδοσης στους πρσφυγες της απλειας χρσης των κατεχμενων περιουσιν τους.

-Πς εδατε το ψηφοδλτιο του ΔΗΣΥ και τι αποτελσματα αναμνεται στις επικεμενες βουλευτικς εκλογς;

- Τα ψηφοδλτια του ΔΗΣΥ εκφρζουν την εμπειρα και την σε μεγλο βαθμ ανανωση με νους ηλικιακ υποψφιους καθ τι το 64% εναι υποψφιοι για πρτη φορ και που εκφρζουν την ελπδα, την διεκδκηση, τον εκσυγχρονισμ και τις προτσεις που εμπλουτζουν με τη σκψη και τη δρση τους τη πολιτικ διαδικασα.

- Ο Δημοκρατικς Συναγερμς θα συνεχσει πιστεετε να διατηρε τον πρωταγωνιστικ του ρλο στην πολιτικ ζω του τπου ;

- Ο ΔΗΣΥ θα συνεχσει να εναι η υπεθυνη πολιτικ δναμη στην οποα μπορον να στηριχθον οι πολτες στα εκολα και στα δσκολα που αντιμετωπζει η χρα. Γιατ πντοτε μπανουμε μπροστ στα δσκολα. Στα δσκολα μετρον οι πρξεις γιατ δνουμε χειροπιαστς λσεις στις προκλσεις και τα προβλματα. Καταθτουμε πολιτικς που αλλζουν προς το καλτερο την κοινωνα και  οδηγον την Κπρο στη να εποχ.  Για λους αυτος του λγους ο ΔΗΣΥ θα εναι πντοτε πρωταγωνιστς στο πολιτικ γγνεσθαι της χρα.  Γιατ στο τιμνι του ΔΗΣΥ βρσκεται ο Αβρωφ Νεοφτου και στο πηδλιο της χρας ο Νκος Αναστασιδης.

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ

Πρπει να υπρξει συνπεια μεταξ λγων και ργων

- Ο κσμος χει συγκλονιστε απ τις αποκαλψεις των υποθσεων διαφθορς εν παρατηρεται και απαξωση πολιτικν αλλ και θεσμν πς τοποθετεστε;

- Η διαφθορ και απαξωση των πολιτικν και των θεσμν εναι να κοιν πολιτικ φαινμενο που εντενεται σε λες τις δημοκρατες τα τελευταα χρνια με την αποστασιοποηση των πολιτν απ τα κοιν συνδυασμνη με την αντληψη της κοινωνας των πολιτν για την ηθικ απαξωση  συλλογικ και ατομικ των πολιτικν θεσμν και των ενσαρκωτν τους. Δεν μπορε να υπρξει πολιτικ χωρς ηθικ.  Εμαστε σε μια εποχ που καλλιεργεται η πολιτικ απθεια και που αβαστα οδηγε σε πολιτικ αντιπθεια. Πιστεω τι μνον αν αποκατασταθε η πολιτικ αξιοπιστα μπρακτα και θαρραλα θα υπρξει επικοινωνα με το λα και ανκτηση της εμπιστοσνης του. Θα πρπει να υπρξει συνχεια λγων και ργων, να υπρξει συνπεια μεταξ λγων και ργων, ειλικρνεια στις προτσεις που υποσχμαστε στο λα και θαρραλα ρνηση των υποσχσεων ταν δεν υπρχουν οι προποθσεις να τηρηθον και να υλοποιηθον. Να λμε στον λα αυτ που  πρπει να ακοσουν για να προβληματιστον και χι αυτ που θλουν να ακοσουν για να μας χειροκροτσουν.

 

Του ΠΑΝ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

 

 
     
   
  &