Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
  ΓΡΕΙΓΟΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΙ    
 
2007-11-29

Ο ΔΗΣΥ διάνυσε διαχρονικά μια πολλαπλά αξιόλογη πολιτική διαδρομή. Ακολούθησε τη στρατηγική των καθαρών θέσεων με πολιτική παρρησία και πολιτική ειλικρίνεια. Γι’ αυτή του την πολιτική συμπεριφορά χλευάστηκε, υβρίστηκε, χαρακτηρίστηκε ξεδιάντροπα ως μεταφορέας των τουρκικών θέσεων στα ελληνικά, ο λαός διαχωρίστηκε σε πατριώτες και νενέκους. Αυτή η προσπάθεια των απερχόμενων να περάσουν τη σιωπή με την επιβολή της γραμμής ‘’μη μιλάτε, μην ασκείτε κριτική γιατί θα σας πούμε , ότι μιλάτε τουρκικά’’ είναι η άλλη πλευρά του πολιτικού αναχρονισμού που μας κυβερνά. Ποτέ άλλοτε στην πολιτική ιστορία της Κύπρου, ο Πρόεδρος δεν ήταν τόσο εχθρικός απέναντι στην αντιπολίτευση και στους ανθυποψήφιους του για τις Προεδρικές εκλογές. Ποτέ άλλοτε στην πολιτική ιστορία της Κύπρου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν δέχθηκε τέτοια μεταχείριση. Ποτέ άλλοτε τα μέλη, οπαδοί και φίλοι της αντιπολίτευσης δεν δέχθηκαν τέτοια χυδαία φραστική αναφορά περί νενέκων και προδοτών, τέτοιο χαρακτηρισμό με φρασεολογία πολιτικού αμοραλισμού πρωτόγνωρη για τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Τα φαινόμενα που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε δεν είναι τυχαία. Η απερχόμενη κυβέρνηση λειτούργησε ένα σύστημα που παράγει οξύτητα, ένταση, διαρκή σύγκρουση με το κάθε τι που σκέφτεται διαφορετικά από αυτό. Είναι ένα σύστημα που έδωσε και δίνει πρόσφορο έδαφος στους πιο ‘’προωθημένους’’ εκφραστές του να καλλιεργούν το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος και το πολιτικό μωσαϊκό των εκφραστών του, περιοδεύουν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις και πρωταγωνιστούν στην οξύτητα, την ένταση και στη διαρκή σύγκρουση. Τι ακριβώς φοβούνται οι απερχόμενοι και επιτίθενται με αυτό το ήθος σε κάθε ένα που σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο; Πως εξηγείται το τόσο μίσος; Η απάντηση είναι απλή και πρέπει να προβληματίσει το κάθε μέλος, οπαδό και φίλο του ΔΗΣΥ. Η πολιτική του ΔΗΣΥ ενοχλεί τα κατεστημένα δεκαετιών που ζουν και τρέφονται από τα αδιέξοδα στο Κυπριακό. Αυτά τα κατεστημένα θέλουν τον ΔΗΣΥ να σιωπήσει, όταν βλέπει την πατρίδα μας να πηγαίνει βήμα με βήμα προς τη διχοτόμηση. Εσείς περήφανα συναγερμικά στελέχη, μέλη και φίλοι της παράταξης, θα συναινέσετε σ’ αυτή την προσπάθεια του συστήματος και του κατεστημένου να φιμώσουν τον ΔΗΣΥ;

Εσείς περήφανοι συναγερμικοί που σε χρόνια πέτρινα και πολιτικά δίσεκτα όλοι μαζί, κρατήσαμε ψηλά την περηφάνια της παράταξης και την δική σας αξιοπρέπεια, θα ολιγωρήσετε στην προσπάθεια της παράταξης να αναδείξει ένα στέλεχος σαν εσάς, που αναδείχθηκε από εσάς, τον Ιωάννη Κασουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας; Εσείς συναγερμικοί, που κλάψατε για την παράταξη από τα έσωθεν και έξωθεν κτυπήματα αλλά αντισταθήκατε, υψώσατε το ανάστημα σας, ενεργοποιηθήκατε, συστρατευτήκατε και είπατε ‘’ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ’’ για να αλώσετε την παράταξη και το πετύχατε. Το πετύχατε, γιατί εσείς δουλέψατε, γιατί εσείς συσπειρωθήκατε και μετατρέψατε το δάκρυ, τον πόνο, την αδικία, την αμφισβήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την παράταξη στις ευρωεκλογές του 2004 και στις βουλευτικές του 2006. Εσείς περήφανοι συναγερμικοί που είτε ψηφίσατε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, είστε η ‘’μαγιά’’ της παράταξης. Και η ‘’μαγιά’’ πλάθει και μεταλαμπαδεύει. Ο ΔΗΣΥ σας χρειάζεται όλους. Χρειάζεται όλα τα παιδιά του. Ο ΔΗΣΥ χρειάζεται να δείξει αυτοπεποίθηση, να έχει αντοχές απέναντι στις επιθετικές διαθέσεις των απερχομένων. Εσείς περήφανοι συναγερμικοί που δεν συστρατευτήκατε ακόμη με την παράταξη και οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν να ψηφίζετε τον απερχόμενο Πρόεδρο, πως θα νοιώθετε εάν η παράταξη βρεθεί σε εφιαλτικά σενάρια; Πως θα νοιώθετε όταν θα επιβραβεύετε τους διασπαστές του 2004;

Γι’ αυτό, γρηγορείτε Συναγερμικοί. Αποτάξετε τα όποια διλήμματα, αναδεικνύοντας την παράταξη στο 90% συσπείρωση. Αυτό το μπορούμε γιατί ο ΔΗΣΥ δεν απευθύνεται μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά γίνεται πόλος ευρύτερης συσπείρωσης. Αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα του. Αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξή του. Να απευθύνεται σε εθνικό ακροατήριο. Πόλος ευρύτερης συσπείρωσης σημαίνει να αναδειχθεί πρωταγωνιστής με τους πολίτες ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας με τον Ιωάννη Κασουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Περήφανοι Συναγερμικοί, γνωρίζουμε τα αγνά σας αισθήματα για την παράταξη. Γνωρίζουμε τους αγώνες και την αγωνία σας για την πορεία του εθνικού μας θέματος. Η παράταξη μας επιδιώκει να δικαιώσει τόσο τους πολίτες που ψήφισαν κατά του σχεδίου λύσης του ΟΗΕ όσο και εκείνους που ψήφισαν υπέρ του. Η πολιτική μας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ψήφισαν κατά του σχεδίου λύσης του ΟΗΕ, διεκδικώντας ένα καλύτερο σχέδιο. Αυτοί οι πολίτες που ψήφισαν κατά του σχεδίου λύσης του ΟΗΕ, διεκδικώντας ένα καλύτερο σχέδιο, δεν έχουν σχέση με μια πορεία μη λύσης, δεν επιθυμούν μια διαπραγμάτευση σε βάθος χρόνου, δεν ψηφίζουν διχοτόμηση, δεν θέλουν να μείνουμε όπως είμαστε. Αρνούνται τη διχοτόμηση. Οι Συναγερμικοί λοιπόν και θέλουν και μπορούν. Να αποτρέψουν τη διχοτόμηση. Στόχος της παράταξης είναι να δικαιωθεί η πατρίδα μας και όχι να δικαιωθεί η μια ή άλλη πλευρά στην περίοδο προ του δημοψηφίσματος.

Γρειγορείτε Συναγερμικοί, μην ολιγωρείτε, να υλοποιήσουμε με όλους τους πολίτες τον αδιαπραγμάτευτο στόχο όλων μας. Την επίλυση του Εθνικού μας θέματος και την επανένωση της Πατρίδας μας. Για να το πετύχουμε αυτό ας δώσουμε κομματικό όρκο τιμής, αξιοπρέπειας και κομματικού πατριωτισμού. Να εργαστούμε όλοι συλλογικά, συνυπεύθυνα, πατριωτικά, για να αναδείξουμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Ιωάννη Κασουλίδη.

 
     
   
  ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
   
     
   
       
  ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ