Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΗΣ"    
 
0000-00-00

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Συνέντευξη Γεώργιου Κ. Γεωργίου
Υπόψιν: Κον Χρύσανθο Τσουρούλλη
               Εφημερίδα ‘‘ΠΟΛΙΤΗΣ’’
08 Φεβρουαρίου 2007
Ερώτηση 1:
Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ;
Απάντηση:
Η απόφαση μου να διεκδικήσω το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ εδράζεται στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού που ανέπτυξα συνεργαζόμενος για τριάντα χρόνια με τα απλά μέλη, οπαδούς και φίλους της παράταξης, προτάσσοντας πάντοτε το κομματικό συμφέρον υπεράνω οποιασδήποτε άλλης προσωπικής επιλογής.
Ερώτηση 2:
Ποια στοιχεία διαφοροποιούν την υποψηφιότητα σας από τις υπόλοιπες;
Απάντηση:
Η σταθερή μου πορεία στην παράταξη ως ιδρυτικό μέλος, η επαφή και επικοινωνία μου με τον λαό με απαράβατη πολιτική συνέπεια, η σταθερότητα και συνέπεια στην υλοποίηση των επιλογών και αποφάσεων του κόμματος μου, αμύντορας των θέσεων του από έσωθεν και έξωθεν υπονομευτές, αυστηρός αλλά και καλόπιστος κριτής στη χάραξη πολιτικής, προτάσσοντας πάντοτε το κομματικό συμφέρον υπεράνω οποιασδήποτε άλλης επιλογής, με καθαρές θέσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας, ταπεινά πιστεύω ότι είναι στοιχεία που προσδίδουν Δύναμη στην χάραξη της πορείας του ΔΗΣΥ σε ηγεσιακό επίπεδο χωρίς να παραγνωρίζω τις θέσεις και προτάσεις των συναγωνιστών μου, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. ¶λλωστε όσοι υποψήφιοι και να είμαστε θα εργαστούμε μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας για προσφορά και δουλειά στο κόμμα και οι τρεις πρώτοι μεταξύ ίσων και ισάξιων συναγωνιστών θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.
Ερώτηση 3:
Είναι εκλογικό ζητούμενο η ανανέωση στο προσεχές εκλογικό συνέδριο; Θεωρείτε ότι τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της σημερινής ηγεσίας του κόμματος;
Απάντηση:
Το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ είναι η κορωνίδα των δημοκρατικών, εκλογικών διαδικασιών στο κόμμα. Η παράταξη θα αναβαπτιστεί στην κολυμπήθρα του αμφίδρομου πολιτικού διαλόγου, ηγεσία και βάσης και θα θέσει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα κτίσουμε την νέα πορεία του κόμματος. Μέσα από το εκλογικό μας συνέδριο θα δώσουμε στο λαό την εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Θα δώσουμε στον λαό την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ανανέωση τόσο στο Παγκύπριο εκλογικό συνέδριο όσο και στις επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν συνιστάται στην στελέχωση των συλλογικών και επαρχιακών οργάνων του κόμματος με νέο αίμα στελεχιακού δυναμικού με έμφαση από τον χώρο της νεολαίας οι οποίοι με ζήλο και αέναη κομματική δουλειά μαζί με τα έμπειρα στελέχη θα δώσουν νέα πνοή στην παράταξη στους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν.
Η σημερινή ηγεσία του κόμματος στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη είναι αναμφισβήτητη και την εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών οπαδών και φίλων της παράταξης. Βέβαια το κάθε μέλος και στέλεχος έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτή την ηγεσία μέσα από τις δημοκρατικές ενδοκομματικές διαδικασίες. Έχει όμως και την υποχρέωση εάν αισθάνεται έτσι να εξωτερικεύσει τις θέσεις του και την κριτική του και να δοκιμασθεί στην κομματική κολυμπήθρα του εκλογικού συνεδρίου.
Ερώτηση 4:
Ο πρόεδρος του κόμματος φοβάται ανάπτυξη φαινόμενων εσωστρέφειας. Θέλει λεει να αποφύγει αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Την ίδια στιγμή δεν θέλει, λεει, να χάσει καλούς συνεργάτες...
Απάντηση:
Η εκλογική αναμέτρηση στελεχών του κόμματος είναι ευγενής άμιλλα προσφοράς και ζήλου για την παράταξη. Θα με ανησυχήσει εάν η εκλογική αναμέτρηση ή το ενδιαφέρον των στελεχών επικεντρώνεται από προσωπικούς και ρεβανσιστικούς λόγους και δεν ιεραρχείται το ύψιστο κομματικό συμφέρον που πρέπει να διακρίνει όλους μας. Ως ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος που βιώσαμε με άλλους συναγωνιστές με ιδρώτα και αίμα το στέριωμα της παράταξης, δεν θα ανεχθούμε και θα αποκαλύψουμε εάν και εφόσον υπάρξουν τέτοιες συμπεριφορές. Πιστεύω ότι τον κύκλο της εσωστρέφειας τον κλείσαμε ανεπιστρεπτί αφού αποτάξαμε τα ενοχλητικά βαρίδια που κατέτρωγαν και αποστέωναν τον ΔΗΣΥ ως έρπουσα μορφή κομματικού καρκινώματος. Σ’ αυτό το εκλογικό συνέδριο πρέπει να κυριαρχήσει η αλληλεγγύη των στελεχών για το κομματικό και μόνο συμφέρον της παράταξης.
Μας ενοχλεί όλους η εσωστρέφεια και όχι μόνο τον Πρόεδρο του κόμματος. Όταν η εκλογική αναμέτρηση γίνεται με προτάσεις ευγενούς άμιλλας και με αλληλεγγύη των στελεχών για προσφορά στο κόμμα μακριά από μικρότητες και προσωπικές εγωπάθειες είναι χαρά ενδοκομματικής δημοκρατίας, σφυρηλατείται η ενότητα και συστράτευση όλων των στελεχών για νέους αγώνες. Αχρείαστες αντιπαραθέσεις είναι αυτές που κυριαρχούνται από ιδιοτέλεια, υστεροβουλία και προσωπικές εγωπάθειες τόσο από τους υποψήφιους όσο και από τους μέντορες τους. Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές θα τα αποκαλύψουμε και θα τα καταγγείλουμε δημόσια, έστω και εάν θεωρούνται καλοί συνεργάτες. Καλοί συνεργάτες είναι αυτοί που νοιάζονται πρώτιστα για το κόμμα και όχι αυτοί που χρησιμοποιούν το κόμμα για να τους προσέξει η κοινωνία.
Ερώτηση 5:
Οι πληγές που άνοιξε στο κόμμα το δημοψήφισμα επουλώθηκαν; Υπήρξε σωστή διαχείριση των δεδομένων; Κατηγορούν την ηγεσία ότι απομόνωσε το κόμμα με τις επιλογές της...
Απάντηση:
Οι πληγές που άνοιξε στο κόμμα το δημοψήφισμα, όχι μόνο επουλώθηκαν αλλά η παράταξη ενδυναμωμένη με την καθαρότητα των θέσεων και των προτάσεων της, γιγαντώνεται γιατί ο ΔΗΣΥ απευθύνεται πλέον στο Εθνικό ακροατήριο. Δυστυχώς η απερχόμενη κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε σωστά τα δεδομένα μετά το δημοψήφισμα. Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια αντί να είμαστε η εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων, καταντήσαμε την Κύπρο θεατή, ουραγό των εξελίξεων με συνεχείς ηρωικές αρνήσεις και χαρακτηρισμούς. Το κόμμα δεν απομονώθηκε με τις επιλογές της ηγεσίας του, γιατί η επιλογή του κόμματος ήταν απόφαση του παγκυπρίου συνεδρίου του, με απόλυτο σεβασμό στην αντίθετη άποψη των μελών, οπαδών και φίλων του. Αυτοί που απομονώθηκαν είναι οι ηγεσίες των συγκυβερνώντων κομμάτων και η ίδια η κυβέρνηση, η οποία αναπαύεται τα τελευταία τρία χρόνια στην απόφαση του Κυπριακού λαού οδηγώντας την Κύπρο στην διεθνή απομόνωση, την στασιμότητα και την αποτελμάτωση του εθνικού μας θέματος.
Ερώτηση 6:
Θα πρέπει ο ΔΗΣΥ να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο; Τα άλλα κόμματα θέτουν προϋπόθεση την επιστροφή σας προκειμένου να ακούσουν και να συζητήσουν τις προτάσεις σας...
Απάντηση:
Οι θέσεις του ΔΗΣΥ για το Εθνικό Συμβούλιο έχουν δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη. Θα επιστρέψουμε στο Εθνικό Συμβούλιο όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανασυστήσει και αναβαθμίσει το σώμα με βάσει τις προτάσεις μας, οι οποίες θα του προσδώσουν εθνική αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό του εθνικού μας θέματος. Η σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου είναι ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι των κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Κοινωνοί των προτάσεων μας είναι όλα τα κόμματα, τα οποία αρνούνται το διάλογο γι’ αυτό το θέμα παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την δυσφορία τους για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και αν αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν σ’ αυτό.
Ερώτηση 7:
Θα μπορούσε ο ΔΗΣΥ να βρεθεί στην ίδια γωνιά με το ΑΚΕΛ στη μάχη των Προεδρικών ή το κάλεσμα και η προτροπές σας για συνεργασία είναι μόνο για το θεαθήναι;
Απάντηση:
Το κάλεσμα του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές εκλογές δεν απευθύνεται μόνο στο ΑΚΕΛ αλλά προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για ενεργοποίηση όλων και εξεύρεση εκείνης της συναινετικής υποψηφιότητας η οποία θα ξελασπώσει το εθνικό μας θέμα από την αδράνεια και την καταστροφική στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα. Η πολιτική μας πρόταση είναι ειλικρινής, είναι πράξη εθνικής ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας. Ας αποτάξωμεν λοιπόν τα μικρά που μας χωρίζουν και να ενωθούμε όλοι σε μια σωστική πορεία για την Πατρίδα μας.
Ερώτηση 8:
Σε ένα χρόνο περίπου έχουμε προεδρικές εκλογές. Έχει το κόμμα νέα πρόταση εξουσίας ή τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν στη νομή της εξουσίας;
Απάντηση:
Ο ΔΗΣΥ έχει πρόταση εξουσίας και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Πατρίδα μας. Αυτές οι προτάσεις διαμορφώνονται και συζητούνται μέσα σε ένα αμφίδρομο πολιτικό διάλογο με την βάση του κόμματος και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτικών και θα τεθούν στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος στις 17 Μαρτίου. Οι προτάσεις μας προσδίδουν όραμα και στόχους στη Χώρα. Η Χώρα χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα έχει ευρωπαϊκή στρατηγική. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα βλέπει το μέλλον αντί να παγιδεύεται στο παρελθόν. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα δίνει στην Κύπρο αξιοπιστία και φερεγγυότητα.
Η νομή της εξουσίας είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της απερχόμενης κυβέρνησης. Είναι η ταυτότητα της λεγόμενης αλλαγής. Χάριν της εξουσιομανίας τους αγγίξαμε την διχοτόμηση. Εμείς αρνούμαστε την διχοτόμηση.
Ερώτηση 9:
Έχει ο ΔΗΣΥ εν δυνάμει υποψήφιο;
Απάντηση:
Ο ΔΗΣΥ θα εξαντλήσει τις προσπάθειες του για εξεύρεση συναινετικής λύσης για προεδρικό υποψήφιο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ιεραρχώντας το εθνικό και μόνο συμφέρον. Θα καταθέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας και θα ενημερώσουμε τον λαό. Ελπίζουμε από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουμε ένα προεδρικό υποψήφιο. Και αυτός να είναι υποψήφιος της Κύπρου, όλου του λαού. Αν για λόγους εξουσιομανίας οι ηγεσίες των συγκυβερνώντων κομμάτων αποφασίσουν την συνέχιση της τριμερούς λαίλαπας της λεγόμενης αλλαγής, ο ΔΗΣΥ έχει επιλογή, την οποία προσδοκούμε ότι ο λαός θα εμπιστευτεί γιατί θεωρεί ζωτική ανάγκη επιβίωσης, την επανένωση της πατρίδας μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Συνέντευξη Γεώργιου Κ. Γεωργίου

Υπόψιν: Κον Χρύσανθο Τσουρούλλη              
Εφημερίδα ‘‘ΠΟΛΙΤΗΣ’’


Ερώτηση 1:
Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ;

Απάντηση:

Η απόφαση μου να διεκδικήσω το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ εδράζεται στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης και σεβασμού που ανέπτυξα συνεργαζόμενος για τριάντα χρόνια με τα απλά μέλη, οπαδούς και φίλους της παράταξης, προτάσσοντας πάντοτε το κομματικό συμφέρον υπεράνω οποιασδήποτε άλλης προσωπικής επιλογής.

Ερώτηση 2:
Ποια στοιχεία διαφοροποιούν την υποψηφιότητα σας από τις υπόλοιπες;

Απάντηση:

Η σταθερή μου πορεία στην παράταξη ως ιδρυτικό μέλος, η επαφή και επικοινωνία μου με τον λαό με απαράβατη πολιτική συνέπεια, η σταθερότητα και συνέπεια στην υλοποίηση των επιλογών και αποφάσεων του κόμματος μου, αμύντορας των θέσεων του από έσωθεν και έξωθεν υπονομευτές, αυστηρός αλλά και καλόπιστος κριτής στη χάραξη πολιτικής, προτάσσοντας πάντοτε το κομματικό συμφέρον υπεράνω οποιασδήποτε άλλης επιλογής, με καθαρές θέσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας, ταπεινά πιστεύω ότι είναι στοιχεία που προσδίδουν Δύναμη στην χάραξη της πορείας του ΔΗΣΥ σε ηγεσιακό επίπεδο χωρίς να παραγνωρίζω τις θέσεις και προτάσεις των συναγωνιστών μου, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. ¶λλωστε όσοι υποψήφιοι και να είμαστε θα εργαστούμε μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας για προσφορά και δουλειά στο κόμμα και οι τρεις πρώτοι μεταξύ ίσων και ισάξιων συναγωνιστών θα καταλάβουν τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων.

Ερώτηση 3:
Είναι εκλογικό ζητούμενο η ανανέωση στο προσεχές εκλογικό συνέδριο; Θεωρείτε ότι τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της σημερινής ηγεσίας του κόμματος;

Απάντηση:

Το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ είναι η κορωνίδα των δημοκρατικών, εκλογικών διαδικασιών στο κόμμα. Η παράταξη θα αναβαπτιστεί στην κολυμπήθρα του αμφίδρομου πολιτικού διαλόγου, ηγεσία και βάσης και θα θέσει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα κτίσουμε την νέα πορεία του κόμματος. Μέσα από το εκλογικό μας συνέδριο θα δώσουμε στο λαό την εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Θα δώσουμε στον λαό την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον.Η ανανέωση τόσο στο Παγκύπριο εκλογικό συνέδριο όσο και στις επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν συνιστάται στην στελέχωση των συλλογικών και επαρχιακών οργάνων του κόμματος με νέο αίμα στελεχιακού δυναμικού με έμφαση από τον χώρο της νεολαίας οι οποίοι με ζήλο και αέναη κομματική δουλειά μαζί με τα έμπειρα στελέχη θα δώσουν νέα πνοή στην παράταξη στους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν.Η σημερινή ηγεσία του κόμματος στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη είναι αναμφισβήτητη και την εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών οπαδών και φίλων της παράταξης. Βέβαια το κάθε μέλος και στέλεχος έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτή την ηγεσία μέσα από τις δημοκρατικές ενδοκομματικές διαδικασίες. Έχει όμως και την υποχρέωση εάν αισθάνεται έτσι να εξωτερικεύσει τις θέσεις του και την κριτική του και να δοκιμασθεί στην κομματική κολυμπήθρα του εκλογικού συνεδρίου.

Ερώτηση 4:
Ο πρόεδρος του κόμματος φοβάται ανάπτυξη φαινόμενων εσωστρέφειας. Θέλει λεει να αποφύγει αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Την ίδια στιγμή δεν θέλει, λεει, να χάσει καλούς συνεργάτες...

Απάντηση:

Η εκλογική αναμέτρηση στελεχών του κόμματος είναι ευγενής άμιλλα προσφοράς και ζήλου για την παράταξη. Θα με ανησυχήσει εάν η εκλογική αναμέτρηση ή το ενδιαφέρον των στελεχών επικεντρώνεται από προσωπικούς και ρεβανσιστικούς λόγους και δεν ιεραρχείται το ύψιστο κομματικό συμφέρον που πρέπει να διακρίνει όλους μας. Ως ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος που βιώσαμε με άλλους συναγωνιστές με ιδρώτα και αίμα το στέριωμα της παράταξης, δεν θα ανεχθούμε και θα αποκαλύψουμε εάν και εφόσον υπάρξουν τέτοιες συμπεριφορές. Πιστεύω ότι τον κύκλο της εσωστρέφειας τον κλείσαμε ανεπιστρεπτί αφού αποτάξαμε τα ενοχλητικά βαρίδια που κατέτρωγαν και αποστέωναν τον ΔΗΣΥ ως έρπουσα μορφή κομματικού καρκινώματος. Σ’ αυτό το εκλογικό συνέδριο πρέπει να κυριαρχήσει η αλληλεγγύη των στελεχών για το κομματικό και μόνο συμφέρον της παράταξης.
Μας ενοχλεί όλους η εσωστρέφεια και όχι μόνο τον Πρόεδρο του κόμματος. Όταν η εκλογική αναμέτρηση γίνεται με προτάσεις ευγενούς άμιλλας και με αλληλεγγύη των στελεχών για προσφορά στο κόμμα μακριά από μικρότητες και προσωπικές εγωπάθειες είναι χαρά ενδοκομματικής δημοκρατίας, σφυρηλατείται η ενότητα και συστράτευση όλων των στελεχών για νέους αγώνες. Αχρείαστες αντιπαραθέσεις είναι αυτές που κυριαρχούνται από ιδιοτέλεια, υστεροβουλία και προσωπικές εγωπάθειες τόσο από τους υποψήφιους όσο και από τους μέντορες τους. Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές θα τα αποκαλύψουμε και θα τα καταγγείλουμε δημόσια, έστω και εάν θεωρούνται καλοί συνεργάτες. Καλοί συνεργάτες είναι αυτοί που νοιάζονται πρώτιστα για το κόμμα και όχι αυτοί που χρησιμοποιούν το κόμμα για να τους προσέξει η κοινωνία.

Ερώτηση 5:

Οι πληγές που άνοιξε στο κόμμα το δημοψήφισμα επουλώθηκαν; Υπήρξε σωστή διαχείριση των δεδομένων; Κατηγορούν την ηγεσία ότι απομόνωσε το κόμμα με τις επιλογές της...

Απάντηση:
Οι πληγές που άνοιξε στο κόμμα το δημοψήφισμα, όχι μόνο επουλώθηκαν αλλά η παράταξη ενδυναμωμένη με την καθαρότητα των θέσεων και των προτάσεων της, γιγαντώνεται γιατί ο ΔΗΣΥ απευθύνεται πλέον στο Εθνικό ακροατήριο. Δυστυχώς η απερχόμενη κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε σωστά τα δεδομένα μετά το δημοψήφισμα. Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια αντί να είμαστε η εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων, καταντήσαμε την Κύπρο θεατή, ουραγό των εξελίξεων με συνεχείς ηρωικές αρνήσεις και χαρακτηρισμούς. Το κόμμα δεν απομονώθηκε με τις επιλογές της ηγεσίας του, γιατί η επιλογή του κόμματος ήταν απόφαση του παγκυπρίου συνεδρίου του, με απόλυτο σεβασμό στην αντίθετη άποψη των μελών, οπαδών και φίλων του. Αυτοί που απομονώθηκαν είναι οι ηγεσίες των συγκυβερνώντων κομμάτων και η ίδια η κυβέρνηση, η οποία αναπαύεται τα τελευταία τρία χρόνια στην απόφαση του Κυπριακού λαού οδηγώντας την Κύπρο στην διεθνή απομόνωση, την στασιμότητα και την αποτελμάτωση του εθνικού μας θέματος.

Ερώτηση 6:
Θα πρέπει ο ΔΗΣΥ να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο; Τα άλλα κόμματα θέτουν προϋπόθεση την επιστροφή σας προκειμένου να ακούσουν και να συζητήσουν τις προτάσεις σας...

Απάντηση:
Οι θέσεις του ΔΗΣΥ για το Εθνικό Συμβούλιο έχουν δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη. Θα επιστρέψουμε στο Εθνικό Συμβούλιο όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανασυστήσει και αναβαθμίσει το σώμα με βάσει τις προτάσεις μας, οι οποίες θα του προσδώσουν εθνική αξιοπιστία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό του εθνικού μας θέματος. Η σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου είναι ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι των κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Κοινωνοί των προτάσεων μας είναι όλα τα κόμματα, τα οποία αρνούνται το διάλογο γι’ αυτό το θέμα παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την δυσφορία τους για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και αν αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν σ’ αυτό.

Ερώτηση 7:
Θα μπορούσε ο ΔΗΣΥ να βρεθεί στην ίδια γωνιά με το ΑΚΕΛ στη μάχη των Προεδρικών ή το κάλεσμα και η προτροπές σας για συνεργασία είναι μόνο για το θεαθήναι;

Απάντηση:

Το κάλεσμα του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές εκλογές δεν απευθύνεται μόνο στο ΑΚΕΛ αλλά προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για ενεργοποίηση όλων και εξεύρεση εκείνης της συναινετικής υποψηφιότητας η οποία θα ξελασπώσει το εθνικό μας θέμα από την αδράνεια και την καταστροφική στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα. Η πολιτική μας πρόταση είναι ειλικρινής, είναι πράξη εθνικής ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας. Ας αποτάξωμεν λοιπόν τα μικρά που μας χωρίζουν και να ενωθούμε όλοι σε μια σωστική πορεία για την Πατρίδα μας.

Ερώτηση 8:
Σε ένα χρόνο περίπου έχουμε προεδρικές εκλογές. Έχει το κόμμα νέα πρόταση εξουσίας ή τα πάντα ξεκινούν και καταλήγουν στη νομή της εξουσίας;

Απάντηση:

Ο ΔΗΣΥ έχει πρόταση εξουσίας και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Πατρίδα μας. Αυτές οι προτάσεις διαμορφώνονται και συζητούνται μέσα σε ένα αμφίδρομο πολιτικό διάλογο με την βάση του κόμματος και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτικών και θα τεθούν στο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος στις 17 Μαρτίου. Οι προτάσεις μας προσδίδουν όραμα και στόχους στη Χώρα. Η Χώρα χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα έχει ευρωπαϊκή στρατηγική. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα βλέπει το μέλλον αντί να παγιδεύεται στο παρελθόν. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις. Χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση που θα δίνει στην Κύπρο αξιοπιστία και φερεγγυότητα.Η νομή της εξουσίας είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της απερχόμενης κυβέρνησης. Είναι η ταυτότητα της λεγόμενης αλλαγής. Χάριν της εξουσιομανίας τους αγγίξαμε την διχοτόμηση. Εμείς αρνούμαστε την διχοτόμηση.

Ερώτηση 9:
Έχει ο ΔΗΣΥ εν δυνάμει υποψήφιο;

Απάντηση:

Ο ΔΗΣΥ θα εξαντλήσει τις προσπάθειες του για εξεύρεση συναινετικής λύσης για προεδρικό υποψήφιο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ιεραρχώντας το εθνικό και μόνο συμφέρον. Θα καταθέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας και θα ενημερώσουμε τον λαό. Ελπίζουμε από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουμε ένα προεδρικό υποψήφιο. Και αυτός να είναι υποψήφιος της Κύπρου, όλου του λαού. Αν για λόγους εξουσιομανίας οι ηγεσίες των συγκυβερνώντων κομμάτων αποφασίσουν την συνέχιση της τριμερούς λαίλαπας της λεγόμενης αλλαγής, ο ΔΗΣΥ έχει επιλογή, την οποία προσδοκούμε ότι ο λαός θα εμπιστευτεί γιατί θεωρεί ζωτική ανάγκη επιβίωσης, την επανένωση της πατρίδας μας.

 
     
   
  ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  
   
     
   
       
  ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ